Inktjet of laserjet printer?

Wat is het verschil tussen een Inktjet en een laserprinter? 

Printtechniek: Spuiten vs Smelten

  • Inktjet: Spuit minuscule druppeltjes inkt op het papier. Denk aan een minituin-sproeier voor je documenten.
  • Laser: Gebruikt een laser (ja, echt!) om toner op het papier te 'bakken'. Het is als een high-tech magnetron voor je prints.

Snelheid: De Haas vs De Schildpad (maar dan anders)

  • Inktjet: Neemt rustig de tijd. . Ze zijn langzamer, vooral bij het printen van foto’s of gekleurde documenten, maar leveren daarbij wel meer detail.
  • Laser: Spuwt pagina's uit alsof zijn leven ervan afhangt. Ideaal voor dat 50-pagina rapport dat je over 5 minuten nodig hebt. Een ideale keuze als je in een druk kantoor werkt of veel print.

Kostenplaatje: De Goedkope Date vs De Langetermijnrelatie

  • Inktjet: Goedkoop in aanschaf, maar vraagt om dure etentjes (lees: inktcartridges).
  • Laser: Duurder om mee uit te gaan, maar op de lange termijn voordeliger in onderhoud.

Kleurenprints: Kleurfanaat vs kleurig

  • Inktjetprinters zijn de koningen van kleur. Ze spuiten vloeibare inkt op het papier en kunnen daardoor schitterende kleuren en scherpe details leveren. Perfect voor foto’s, posters.
  • Laserprinters werken met toner (een soort poeder) in plaats van inkt. Ze zijn waanzinnig snel en produceren haarscherpe tekst, maar kleurenprints zijn vaak wat minder levendig. Ideaal als je vooral zwart-wit documenten afdrukt, zoals rapporten of je wekelijkse to-do lijst.

Gebruiksgemak: Klooien of Klikken?

  • Inktjetprinters kunnen soms wat meer onderhoud vereisen. De inkt kan uitdrogen als je de printer een tijdje niet gebruikt, en het vervangen van cartridges kan een vies klusje zijn.
  • Laserprinters zijn relatief onderhoudsvrij. Geen uitgedroogde inktpatronen, geen gedoe. Als de toner op is, klik je gewoon een nieuwe erin en klaar ben je.

Dus, welke printer wint? Dat hangt af van jouw behoeften. Als je af en toe print en houdt van levendige kleuren, is de inktjetprinter je vriend. Print je veel en wil je vooral snelheid en scherpe teksten? Dan is de laserprinter jouw ideale metgezel. Het draait  om wat jij belangrijk vindt: kleur of snelheid, kosten op de korte of lange termijn, en vooral hoe vaak je print.
 

Inktjet of laserjet printer?

ons kantoor

HolonCom bv
Diksmuidelaan 95
2600 Antwerpen-Berchem

+32 3 440 41 96



IT zonder zorgen met eenvoudige en betrouwbare oplossingen. De basis van IT ondersteuning is MyDesk waarbij je bureaublad overal beschikbaar is op een beveiligde computer, allemaal aan vaste prijzen. Hardware, ondersteuning van je kantoor, advies en bedrijfsspecifiekesoftware zijn optioneel. Daarnaast verzorgen we telefonie, maken we websites en helpen we je bij je software project